Eksamensangst

EKSAMENSANGST


Vi skal hele tiden præstere på en eller anden måde. Det kan være en eksamen, en prøve, en fremlæggelse, en konkurrence eller noget helt andet, hvor vi skal vise vores kunnen, og måske har resultatet endda indflydelse på vores fremtid og måske resten af livet - det lægger et voldsomt pres på skuldrene - vi lægger et voldsomt pres på vores egne skuldre.


Alt det vi har lært igennem livet, alt det vi har læst og erfaret ligger på vores indre "harddisk" - det ligger i det ubevidste sind. Det er ofte skaber angsten for en given præstation er i virkeligheden ofte angsten for at fejle - selvværdet er nede.


Jeg har sågar hørt en klient sige, at hun ikke var gald for det 12-tal hun havde fået til eksamen, for hun følte, at hun kunne have gjort det bedre....hmmmm......


Slip din eksamensangst


Du kender sikkert følelsen af nervøsitet op til en eksamen, en prøve eller en anden begivenhed, hvor du skal bevise din kunnen - jo nærmere du kommer datoen, jo værre føler du dig, og jo mere begynder du at tvivle på dig selv og dine evner. Tankerne kører nærmest som en film af "worst case scenario", og måske er der en stemme inde i dig, der gør sit bedste for at fortælle dig, at du nok ikke klarer den, at en sorte klap går ned eller andet - problemer er bare at sindets regel nummer 1 er: det du har fokus på, er det du får


Angsten eller nervøsiteten kan nærmest være invaliderende i tiden op til, for så at give helt slip når det endelig er overstået. For nogen mennesker kan følelsen være til stede allerede inden prøven/eksamen er datosat, men bare tanken om eksamen for følelserne til at gå i gang.


Symptomer på eksamensangst


Kroppens reaktioner på angsten/nervøsiteten er meget individuel, og kan komme til udtryk på forskellige måder: 


 • Søvnløshed
 • Hjertebanken
 • Rødmen
 • Svedeture
 • Manglende koncentration
 • Følelse af at det hele går i stå/ i sort m.m.
 • Irritabilitet
 • Let til tårer
 • Hovedpine
 • Trøstespisning
 • Klamme hænder


Med en stigende tvivl og usikkerhed på, hvorvidt du kan gennemføre eller bestå, tager symptomerne til.


Jeg har selv lidt frygteligt af eksamensskræk, så jeg kender bestemt godt følelsen af, at det går nok galt, og alle de andre har meget mere styr på det end mig - dette er bare nogle eksempler på de tanker der gik igennem mit hovede, før jeg kom eksamensangsten til livs.


Book en tid til hypnose og sig farvel til din eksamensangst


Gennem hypnose kan du med 1 eller ganske få sessioner forandre usikkerheden, nervøsiteten, angsten og alle de andre negative følelses omkring eksamen til ro, tryghed, troen på dig selv, masser af selvtillid og hvad du ellers har brug for af styrker for at du kan gå til eksamen, fremlægge din præsentation, deltage i konkurrence etc.


Så der er ALT at vinde og INTET at tabe