Tinnitus

TINNITUS


Tinnitus er betegnelsen for ”øresusen”, og tinnitus kan ramme alle. Den tinnitus ramte beskriver symptomet som lyd i ørerne eller hovedet uden udefrakommende lydkilde.


Oplevelsen af tinnitus kan variere meget fra person til person, og den kan for de værst ramte være ganske foruroligende, distraherende og ikke mindst deprimerende – Tinnitus kan således gå voldsomt ud over livskvaliteten. Dog er der også mange med tinnitus, som ikke har gener af lyden.


Ganske mange mennesker rammes af tinnitus hvilket vil sige at ca. 16 % af alle voksne mennesker lider af konstant tinnitus, mens en endnu større del lider af periodisk tinnitus.Tinnitus

Mennesker oplever tinnitus meget individuelt. Det kan lige fra en ringen eller susen i ørerne til en brølende larm, klikken eller fløjten. Tinnitus kan være periodisk eller konstant, og volumen spænder fra mild til voldsom.


Måske får du lejlighedsvis tinnitus eller måske er det hele tiden. Som enhver anden støj, bemærker du det sikkert nogle gange mere end andre. Ofte sker der det, at når opmærksomhed rettes mod noget andet, så glemmes problemet midlertidigt.


Årsager


Årsagerne til tinnitus kan være mange (støjskader, arveligt, aldersforandringer eller skade på øresneglen, andre sygdomme mv.) man kender ikke nødvendigvis alle de nøjagtige årsager til tinnitus, men lider du af tinnitus, er det selvfølgelig vigtigt, at du har været igennem en grundig undersøgelse hos din læge.At mindske tinnitus gennem hypnose


Når jeg arbejder med tinnitus gennem hypnose, så arbejdes der på flere niveauer:


  • At fremkalde en dyb afslapning for klienten, således at der arbejdes direkte på stressniveauet, for derigennem at mindske  tinnitus.
  • At give hypnotiske forslag til at påvirke lydniveauet af tinnitus lyde og evt. at slukke helt for den
  • At arbejde på at gøre klienten mindre følsom over for tinnitus lyden i sig selv.Selvom denne hypnose ikke nødvendigvis fjerner din tinnitus fuldstændigt, så kan den reducere volumen og stresset omkring problemet. Ca. 70 % af de der får hypnose mod tinnitus oplever en forbedring. Selv en reduktion på måske 25% eller 50% kan måske gøre en stor forskel.


Carolines historie


Efter 3 år med hyletone i øret fandt jeg vejen til at leve med det. I forbindelse med en ulykke opstod tinnitussen og det var frustrerende og stressende hele tiden at høre tonen - og jeg fik mere og mere fokus på det, så det fyldte mere og mere.


Tusind tak for hjælpen - den er der stadig, men dog i mindre grad og jeg lægger på ingen måde mærke til det mere - og jeg sover om natten.


Tusind tusind tak for hjælpen


Jeg tror ikke på hypnose...


Og jeg tror ikke på noget jeg ikke kan se. Sådan kom jeg vist ind i klinikken hos Stephanie for snart 3 år siden.


Min kone havde fået mig op af stolen, for tinnitussen larmede så meget, at jeg var ved at blive vanvittig og ikke mindst drive familien tosset.


En konstant susen i øret - tusind tak og jeg vil til hver en tid anbefale hypnose.


Venlig hilsen Robert S.